vrijdag 27 september 2013

Week van de Fair Trade in de Wereldwinkel


Op zaterdag 12 oktober viert Oxfam Wereldwinkels de jaarlijkse Wereldwinkeldag. Wie die dag een lege chocopot – van eender welk merk – meebrengt naar de wereldwinkel, krijgt gratis een volle pot Oxfam-choco in ruil.

Waarom Choco?
We doen het natuurlijk niet alleen omdat het lekker is. De choco staat symbool voor alle wereldwinkelproducten. Wie fair trade koopt haalt niet alleen een lekker product in huis: je werkt ook mee aan het ombuigen van oneerlijke verhoudingen in de internationale handel.

Honderden miljoenen producenten in het Zuiden en zeven miljard consumenten zijn de speelbal van een kleine groep bedrijven die zich alles kunnen permitteren.  “Die onevenwichtig verdeelde macht leidt tot mensonwaardige omstandigheden bij de producenten in het Zuiden. Maar weinigen beseffen dat ook de Vlaamse consument hier de dupe van is. Eerlijke handel moet eerlijk zijn voor iedereen", zegt Arne Schollaert van Oxfam-Wereldwinkels.

Je krijgt het hele verhaal nog eens uitgelegd in ons filmpje 'Alle kaarten op tafel'.
Dat het ook anders kan bewijzen met het verhaal van onze Kivu-koffie. Door rechtstreeks bij de producenten aan te kopen zijn we zeker dat die een correcte prijs krijgt. De keten van de deze koffie van Oxfam-Wereldwinkels is direct en transparant. Zo bieden wij een alternatief aan koffieproducenten. En op die manier zetten we oneerlijke spelers buitenspel. Lees hier het verhaal van de Kivu-koffie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten